Garageport - Alla om olika typer av garageportar
Portöppnare

Garageport - Garageportöppnare

De flesta installerade garageportar förses med en fjärrstyrd portöppnare. En portöppnare var tidigare en dyr lyx men kostar bara 2000-3000 kr extra vilket gör att du kommer tjäna både tid och arbete samt slippa bli blöt varje gång du ska köra ut eller köra in bilen. Varje arbetsdag slipper du öppna eller stänga garageporten 4 gånger. Totalt kommer du slippa hantera garageporten manuellt mellan 1000-2000 gånger varje år vilket gör att öppnaren kostar omkring 10 öre varje öppningen eller stängning under garageportens livslängd.Leverantörer av garageportöppnare

Det finns många leverantörer av garageportöppnare och de flesta portleverantörer av garageportar har en rekommenderad garageportöppnare. Du behöver inte välja den portöppnaren som garageportsleverantören rekommenderar utan du kan välja fritt. Dock är de olika garageportsöppnarna anpassade för olika storlek och vikt på garageporten så det är viktigt att du väljer rätt storlek.

De största leverantörerna av garageportsöppnare är:

Garageport - Portöppnare
  • Crawford har portöppnare för alla tyuper av garageprotar.
  • Hörmann har ett brett sortiment av portöppnare för små och stora garageportar.
  • Aperto portöppnare

Det är rekommenderat att komplettera fjärrkontrollerna till garageporten med något tryckknapp så att garageporten går att öppna när du befinner dig i garaget.